Levande Filter nyheter


+

Luften blir renare, personalen blir piggare och effektivare

Omsättningen ska öka från 10 till 120 miljoner på fyra år och man ska gå från sex till tjugofyra medarbetare. – Vi har sett att vi fungerar i Sundsvall med omnejd, så nu gasar vi, säger Levande filters vd, Olle Bergseije. Affärsidén är enkel, ventilationssystem i form av regnskogar i miniformat som renar luften. – Luften blir renare, personalen blir piggare och effektivare, och det blir mindre sjukfrånvaro. Efter år av forskning, utveckling och tester är de redo att expandera. Nu har företaget sina produkter hos bland andra Molin bil, Njurunda kyrka och Midlanda. – Det går så pass bra att vi skulle kunna stanna där vi är, men produkten är för viktig för det svenska samhället, säger Olle Bergseije. Förutom att sälja regnskogarna till företag i Sverige – har företaget skrivit avtal med Ikea och Mediamarkt. – Ikea tycker att det är toppen. Framtiden får utvisa om möbeljätten använder Sundsvallsföretagets regnskogar som ventilation i varuhusen – eller som en del av sitt sortiment. Mediamarkt är enligt Olle Bergseije intresserade av det sistnämnda. – Planen är att gå från sex till tjugofyra anställda lagom till 2021. Om det fungerar i Sundsvall, så fungerar det i hela Sverige. 

Sundsvalls Tidning

‹ Gå tillbaka


LEVANDE FILTER HOS VÅRA KUNDER

Stacks Image 1035
play1

Levande Filter i Njurunda kyrka

Efter flera renoveringar i Njurunda Kyrka fick man problem med varm luft precis under taket och kall luft som stod still efter golvet. Isbildning på det gamla taket och stora energikostnader till följd av att luften stod helt still i kyrkan blev ett stort problem och kyrkans värdefulla föremål utsattes för inomhusklimat som inte gick att påverka.
thex Created with Sketch.

Levande Filter i Njurunda kyrka

Stacks Image 1044
play1

Levande Filter hos Molin Bil

En av norrlands nyaste och mest miljövänliga byggnad har uppförts i Sundsvall hos återförsäljaren av BMW, Molin Bil i Sundsvall AB.
Låg energiförbrukning, återanvändning av tvätthallens vattensystem, rätt material i byggkonstruktionen m.m. har varit prioriterat vid projekteringen av bilhallen. Eftersom nybygda fastigheter ofta har problem med damm och partiklar var installationen av Levande Filter helt nödvändig.
thex Created with Sketch.

Levande Filter hos Molin Bil

Stacks Image 1053
play1

Levande Filter hos Berendsen

Berendsen tar stort ansvar för den egna personalens hälsa och har installerat flera lösningar för damm- och partikelrening i sin lokal belägen i Skönsberg utanför Sundsvalls centrum.
När Berendsen installerade Levande Filter sjönk halten av flyktiga dammpartiklar med hela 67 procent i lokalen där golvmattor hanteras.
thex Created with Sketch.

Levande Filter hos Berendsen

Stacks Image 1062
play1

Denise blev frisk från astma med Levande Filter

Det var en trött och hjälplös liten tjej som kom in på Sundsvalls sjukhus tillsammans med mamma Ingela. När vården inte kunde hjälpa Denise med sin allt mer allvarliga astma kontaktade hennes morfar Levande Filter för installation i Denises sovrum.
thex Created with Sketch.

Denise blev frisk från astma med Levande Filter

Loading...

SÅ FUNGERAR LEVANDE FILTER

Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter

ETT URVAL AV FÖRETAG SOM ANVÄNDER LEVANDE FILTER

Njurunda Elit & Miljöbygg AB | Mejselvägen 9 | 853 50  Sundsvall