Levande Filter nyheter


+

En miniregnskog ska förbättra inomhusluften i Kina

Halvstatliga Svenska miljöinstitutet, IVL, ska marknadsföra produkten och få igång produktionen. – Jag tror mycket på det här, säger Östen Ekengren, vice vd för IVL. Sundsvallsföretaget Levande Filter har precis tecknat ett femårigt avtal med IVL, med option på tre år till. – Det är förstås ett stort framsteg för oss att få IVL som partner, säger Levande Filters vd Olle Bergseije. IVL har jobbat med att lansera svensk miljöteknik i Kina i flera år och dess platschef i Beijing, Gao Si, berättar att inomhusluften är ett stort problem i många större städer. – Det gäller kontor, bostäder, flygplatser. Så där finns en lovande marknad för Levande filter, säger hon. Olle Bergseije berättar att han närmast är chockad över hur illa det är ställt med luftföroreningar i vissa städer. – Gör man inget så kommer folk inte att kunna bo kvar i centrum. Och tänk vilka sjukdomstal Kina börjar ha när det gäller allergier och astma. Östen Ekengren instämmer: – Lungcancer ökar dramatiskt. Och det finns företag, som Ericsson, som har väldigt svårt att attrahera ung arbetskraft i city på grund av att luften är så dålig. Levande Filter har sedan flera år en ”regnskog” på Midlanda som renar flygplatsens inomhusluft. Dessutom har man utvecklat en minivariant av denna. Den ska klara att rena luften i ett rum på minst 50 kvadratmeter. – Vi har sålt ett antal av den i Sverige, bland annat till kommunhuset i Örnsköldsvik, LKC i Sundsvall och till datorhallar, men också till exempelvis Turkiet. Nu gör vi en satsning på den kinesiska marknaden, säger Olle Bergseije. Företaget har förstås konkurrenter som också renar inomhusluft, men IVL menar att Levande Filters produkt håller hög kvalitet. – Vi ska nu hitta en lokal tillverkare i Kina, och det hoppas jag ska gå ganska snabbt, säger Östen Eken-gren, IVL.

Sundsvalls Tidning 3 februari 2015

‹ Gå tillbaka


LEVANDE FILTER HOS VÅRA KUNDER

Stacks Image 1035
play1

Levande Filter i Njurunda kyrka

Efter flera renoveringar i Njurunda Kyrka fick man problem med varm luft precis under taket och kall luft som stod still efter golvet. Isbildning på det gamla taket och stora energikostnader till följd av att luften stod helt still i kyrkan blev ett stort problem och kyrkans värdefulla föremål utsattes för inomhusklimat som inte gick att påverka.
thex Created with Sketch.

Levande Filter i Njurunda kyrka

Stacks Image 1044
play1

Levande Filter hos Molin Bil

En av norrlands nyaste och mest miljövänliga byggnad har uppförts i Sundsvall hos återförsäljaren av BMW, Molin Bil i Sundsvall AB.
Låg energiförbrukning, återanvändning av tvätthallens vattensystem, rätt material i byggkonstruktionen m.m. har varit prioriterat vid projekteringen av bilhallen. Eftersom nybygda fastigheter ofta har problem med damm och partiklar var installationen av Levande Filter helt nödvändig.
thex Created with Sketch.

Levande Filter hos Molin Bil

Stacks Image 1053
play1

Levande Filter hos Berendsen

Berendsen tar stort ansvar för den egna personalens hälsa och har installerat flera lösningar för damm- och partikelrening i sin lokal belägen i Skönsberg utanför Sundsvalls centrum.
När Berendsen installerade Levande Filter sjönk halten av flyktiga dammpartiklar med hela 67 procent i lokalen där golvmattor hanteras.
thex Created with Sketch.

Levande Filter hos Berendsen

Stacks Image 1062
play1

Denise blev frisk från astma med Levande Filter

Det var en trött och hjälplös liten tjej som kom in på Sundsvalls sjukhus tillsammans med mamma Ingela. När vården inte kunde hjälpa Denise med sin allt mer allvarliga astma kontaktade hennes morfar Levande Filter för installation i Denises sovrum.
thex Created with Sketch.

Denise blev frisk från astma med Levande Filter

Loading...

SÅ FUNGERAR LEVANDE FILTER

Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter

ETT URVAL AV FÖRETAG SOM ANVÄNDER LEVANDE FILTER

Njurunda Elit & Miljöbygg AB | Mejselvägen 9 | 853 50  Sundsvall