Levande Filter nyheter


+
Denise 5 år fick livslusten tillbaka med hjälp av Levande Filter

Denise 5 år fick ett nytt liv tack vare Levande Filter


En vanlig förkylning kunde sluta i respirator. Om dagarna var hon trött och orkeslös. Nu är det full fart på Denise Ylinenpää, fem år. – Levande Filter har gjort henne så mycket friskare, säger mamma Ingela Olsson. När Denise Ylinenpää, fem år, skuttande kommer och möter inför intervjun kan man inte ana att den här tjejen för en tid sedan varit orkeslös och trött av många mediciner och astma. Nu är det full fart och Denise Ylinenpää är som vilken pratglad förskoleflicka som helst. – Hon är född för tidigt vilket innebar att hennes lungor inte var färdigutvecklade, berättar mamma Ingela Olsson. När Denise Ylinenpää var drygt en månad gammal drabbades hon av en förkylning som hon aldrig riktigt återhämtade sig i från. – Hon fick astma och har ätit mycket mediciner sedan dess. Men nu har det alltså vänt och lindringen kom faktiskt från naturen själv. – Det var på en vårmässa som Denise morfar kom i kontakt med företaget Levande filter och vi bestämde oss för att prova, berättar Ingela Olsson. Och de grep verkligen efter sista halmstrået, det hände att Denise var så illa däran av sin astma att läkare vid två tillfällen övervägde att lägga henne i respirator. – Det var så på gränsen om hon skulle återhämta sig annars. Levande filter är precis vad det låter - i ett vackert växthus i Denise rum prunkar diverse växter som genom ett litet kretsloppssystem renar luften. Som genom ett trollslag började hennes besvär bli lindrigare och lindrigare. – Redan efter en månad kunde vi minska hennes medicinering och nu tar hon nästan ingen alls, säger Ingela Olsson. Dotterns allmäntillstånd har också blivit mycket bättre och hon har mer ork. – Dessutom drabbas hon inte alls lika hårt vid förkylningar nu. Systemet med Levande filter kommer också med ett par trevliga bieffekter - det ser trivsamt ut och dessutom kräver hushållet i Essvik mindre städning nuförtiden. Systemet binder dammet som finns i luften så det är mycket mindre att damma, säger Ingela Olsson. Företaget Levande filter håller till i Skönsberg med Olle Bergseije i spetsen. Tekniken är patenterad och fram till nu har det mest installerats hos företag. – Men vi satsar på att få ut det även i mindre skala till privatpersoner, säger han. Han menar att växthuskonstruktionen är framtiden eftersom det är långsiktigt hållbart - både miljömässigt och ekonomiskt. – Det finns miljoner för samhället att tjäna på det här - folk blir friskare och därmed sjunker de enorma sjukvårdskostnaderna vi har i dag. Levande filter är effektivt i all sin enkelhet - det är egentligen inget annat än naturens grundlagar, menar han. Dagsljus i toppen, regn på de tropiska växterna, jord och så en fläkt som drar runt luftströmmarna och skapar det optimala inomhusklimatet. Och på golvet i flickrummet sitter en babblig tjej och skapar fina teckningar utan att visa tillstymmelse till trötthet. Ett levande bevis för att det fungerar hos familjen i Essvik. – Jag skulle rekommendera alla att skaffa det här, säger Ingela Olsson.

Artikel miljöbilaga
NjurundaBladet april 2016Film

‹ Gå tillbaka


LEVANDE FILTER HOS VÅRA KUNDER

Stacks Image 1035
play1

Levande Filter i Njurunda kyrka

Efter flera renoveringar i Njurunda Kyrka fick man problem med varm luft precis under taket och kall luft som stod still efter golvet. Isbildning på det gamla taket och stora energikostnader till följd av att luften stod helt still i kyrkan blev ett stort problem och kyrkans värdefulla föremål utsattes för inomhusklimat som inte gick att påverka.
thex Created with Sketch.

Levande Filter i Njurunda kyrka

Stacks Image 1044
play1

Levande Filter hos Molin Bil

En av norrlands nyaste och mest miljövänliga byggnad har uppförts i Sundsvall hos återförsäljaren av BMW, Molin Bil i Sundsvall AB.
Låg energiförbrukning, återanvändning av tvätthallens vattensystem, rätt material i byggkonstruktionen m.m. har varit prioriterat vid projekteringen av bilhallen. Eftersom nybygda fastigheter ofta har problem med damm och partiklar var installationen av Levande Filter helt nödvändig.
thex Created with Sketch.

Levande Filter hos Molin Bil

Stacks Image 1053
play1

Levande Filter hos Berendsen

Berendsen tar stort ansvar för den egna personalens hälsa och har installerat flera lösningar för damm- och partikelrening i sin lokal belägen i Skönsberg utanför Sundsvalls centrum.
När Berendsen installerade Levande Filter sjönk halten av flyktiga dammpartiklar med hela 67 procent i lokalen där golvmattor hanteras.
thex Created with Sketch.

Levande Filter hos Berendsen

Stacks Image 1062
play1

Denise blev frisk från astma med Levande Filter

Det var en trött och hjälplös liten tjej som kom in på Sundsvalls sjukhus tillsammans med mamma Ingela. När vården inte kunde hjälpa Denise med sin allt mer allvarliga astma kontaktade hennes morfar Levande Filter för installation i Denises sovrum.
thex Created with Sketch.

Denise blev frisk från astma med Levande Filter

Loading...

SÅ FUNGERAR LEVANDE FILTER

Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter
Levande filter

ETT URVAL AV FÖRETAG SOM ANVÄNDER LEVANDE FILTER

Njurunda Elit & Miljöbygg AB | Mejselvägen 9 | 853 50  Sundsvall